El món del ‘running’ ja disfruta de tots els avantatges del “Circuit 5K Jardí del Túria” per a corredors
El Circuit 5K, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, ja és una realitat. Encara que es trobava completament obert el públic des de feia algunes setmanes, este matí ha tingut lloc l’acte oficial de presentació a la societat en general, i al món del running valencià, en particular. L’acte ha comptat amb la presència de representants de tots els clubs d’atletisme i de running de la ciutat de València, que han escenificat amb un rodatge conjunt esta presentació.
[vcr_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OSg1-_kJrwk”][vcr_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Y89MwabN–8″][/vcr_youtube]
En total, 5.731 metres de traçat específic per al corredor, amb una superfície avalada per l’Institut de Biomecànica de València per a suavitzar els impactes de la carrera que, des de la setmana passada, ja és utilitzat pels corredors en el seu traçat complet, des del pont Nou d’Octubre (al costat del parc de Capçalera) fins al parc Gulliver. La infraestructura té un cost de dos milions d’euros, que assumix totalment la Fundació Trinidad Alfonso. En les últimes setmanes s’ha acabat de col·locar la senyalística i serà esta nit, amb l’encesa de la senyalització lumínica, quan es podrà dir que el Circuit 5K està completament acabat.
El president de la Fundació, Juan Roig, va explicar els motius que l’han portat a impulsar el Circuit 5K: “Des de la Fundació Trinidad Alfonso tenim la missió d’irradiar la Cultura de l’Esforç a través de l’esport. Què millor que el running, un esport en què prima l’esforç, on l’objectiu és poder guanyar al altres si corres més que ells o superar la teua pròpia marca?”. Roig confia que esta infraestructura “ajude a convertir València en la capital mundial del running, junt amb el gran treball que s’està fent en la Marató, la Mitja Marató i la resta de carreres de la ciutat. Ser la capital del running mundial ens servirà perquè vinguen molts turistes esportius, la qual cosa crearà salut, riquesa i espectacularitat”.
La Fundació Trinidad Alfonso s’encarrega, a més del cost de la construcció, del cost de manteniment durant els pròxims deu anys: “La nostra responsabilitat com a Fundació a partir d’ara és que sempre estiga com el primer dia. Ajudem entre tots els valencians i els visitants a fer un bon ús del circuit”, ha explicat Juan Roig.
Es tracta d’una infraestructura per a la ciutat, per la qual cosa el seu màxim representant, l’alcalde Joan Ribó, va voler estar present per a protegir esta iniciativa i va valorar la seua aportació a la ciutat: “La dimensió de la ciutat de València com a espai per a l’esport està hui d’enhorabona amb la presentació d’este Circuit 5K. De fet, es consolida amb esta infraestructura de qualitat, ben senyalitzada i homologada, promogut per la Fundació Trinidad Alfonso. Servirà per a ordenar i aprofitar millor l’ús i el trànsit d’este espai públic. Milers de corredors podran entrenar cada dia en unes condicions de perfecta convivència amb la resta d’usuaris”.
Marta Fernández de Castro, atleta i entrenadora, va parlar en representació de tots els clubs de la ciutat: “En nom de tots vull donar les gràcies a Juan Roig i a la Fundació per este circuit tan necessari per a la ciutat. He eixit a córrer a diverses hores del dia i quan havia plogut no m’he trobat ni un sol bassal en el recorregut, la qual cosa parla del paviment tan bo que s’ha utilitzat i que podem disfrutar tots els corredors”.
La part tècnica del Circuit 5K ha estat liderada per l’arquitecte Carlos Campos, junt amb els responsables de la regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, i els encarregats de l’empresa Pavasal. Campos ha explicat que és “un honor haver pogut dirigir un projecte d’estes característiques tan peculiars, per la qual cosa estic molt agraït”.
“Es tracta d’un espai públic de gran èxit popular i hem volgut sempre respectar l’entorn i les instal·lacions ja existents. El que s’ha buscat és un itinerari que aporte més comoditat en el paviment, millorar les condicions dels servicis i aprofitar les característiques paisatgístiques que té el Jardí del Túria. A més, la construcció ha suposat la regeneració d’una superfície enjardinada d’uns dotze mil metres quadrats”, ha explicat l’arquitecte.
[vcr_custom_gallery source=”media: 8510,8509,8508,8507,8506,8505,8504,8503,8499,8498,8497,8496,8495,8494,8493″ limit=”35″ link=”lightbox” width=”170″ height=”120″ title=”never”]