La Marató Valencia 2017 va generar 4,8 euros de gasto turístic per cada euro invertit en l’esdeveniment, fins a arribar a prop dels 20 milions
La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP presenta els resultats de l’estudi d’impacte econòmic que ha fet l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiuqes (Ivie) sobre l’última edició i que oferix xifres interessants i positives, tant per l’impacte que ha tingut en l’economia valenciana com per la valoració que fan els corredors de la millor prova d’Espanya, segons els criteris de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.
Les xifres d’este rigorós estudi encarregat a l’Ivie demostren que el gasto de l’organització, a càrrec de la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, és de 4.234.021 €, i cada un dels euros invertits en l’esdeveniment s’ha traduït en 4,8 euros generats de gasto turístic, que arriba als 19.950.272 euros. Esta xifra tan elevada reflecteix la rellevància de l’esdeveniment en l’àmbit nacional i internacional i el benefici per a la ciutat, ja que menys del 4 % del gasto ix de diners públics.
L’informe de l’Ivie, dirigit per l’equip de l’investigador Joaquín Maudos, afig un valor extra rellevant, ja que determina un impacte econòmic total de la Marató sobre l’economia valenciana de 12.740.563 euros en termes de renda (sous i salaris, més beneficis aportats al PIB), i la creació i manteniment de l’equivalent a 431 ocupacions/any, de manera que en la passada edició va millorar els registres obtinguts l’any 2016 en un 38 % en termes de renda i en un 23 % en ocupació. Del total de la renda generada, el 69,2 % correspon al gasto de participants i el 30,8 % al gasto en l’organització.
Els elevats percentatges de corredors i acompanyants vinguts de la resta d’Espanya (36,6 %) i de l’estranger (25,5 %) entre la suma de participants de la Marató i la 10K paral·lela han disparat el gasto turístic coincidint amb la recuperació de l’economia. Factors com l’augment del gasto mitjà diari (un 28 % en el cas dels participants nacionals i un 8,6 % en els estrangers), el major nombre de persones que acompanya a cada corredor en la seua visita a València (la grandària mitjana del grup ha passat de 3 a 3,4 en els nacionals i de 2,8 a 3 en els estrangers) i la major durada de l’estada de participants i acompanyants estrangers (de 3,4 a 4,4 dies) expliquen l’augment del 51 % del gasto turístic respecte a l’edició de 2016.
Elevat nivell de satisfacció: 99 % de corredors recomana Marató Valencia
A més del treball de camp dut a terme entre els participants durant la seua visita a València per a córrer la Marató, l’equip de l’Ivie va analitzar també les 4.032 enquestes de satisfacció fetes a corredors de la millor marató d’Espanya, que demostren un elevat nivell de satisfacció dels participants, amb una nota mitjana de 8,9 sobre 10. A més, un 19,4 % atorga una valoració de deu i un 56,4 % de nou punts.
L’entrada a meta, amb la passarel·la en la Ciutat de les Arts i les Ciències, el recorregut, els punts d’avituallament, els nombrosos punts d’animació o la cuidada bossa del corredor són els aspectes més valorats pels corredors. El nivell de satisfacció obtingut és màxim, tenint en compte que un 99 % de participants recomana córrer la Marató Valencia a altres persones.
[vcr_button url=”https://www.valenciaciudaddelrunning.com/revistas/37-Maraton-Valencia-2017-ivie/” target=”blank” background=”#cd1b16″ color=”#000000″ size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: newspaper-o” icon_color=”#181813″ text_shadow=”0px 0px 0px #010101″ class=”boton-vcr-std”]Descarrega o consulta l’informe impacte econòmic complet [/vcr_button]