La Mitja i la Marató València es marquen l’objectiu de veure córrer tots els que tenen dorsal per a 2021
La Mitja Marató i la Marató València Trinidad Alfonso EDP se celebraran en les dates previstes de 2021, 24 d’octubre i 5 de desembre, respectivament, adaptades a les circumstàncies que marcarà la situació sanitària. Així ho ha decidit l’organització de les proves, a càrrec de l’SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, i així ho havien demanat també els corredors en l’enquesta que es va enviar a tots els inscrits per a 2021 i que han respost més de 13 000 participants.
Els resultats s’han presentat en una roda de premsa en què també s’ha explicat el full de ruta de les carreres per als pròxims mesos i en la qual el director de carrera i president de l’SD Correcaminos, Paco Borao, ha enviat un missatge d’optimisme. “En 2020 es tractava de sobreviure, en 2021 volem resistir per a recuperar, en 2022, els corredors que enguany no puguen vindre, i en 2023, tornar a la senda del creixement que anàvem protagonitzant. Tenim un compromís amb els corredors que van confiar en nosaltres i estem treballant per a ells”.
Per la seua banda, el gerent de l’</ span>SD Correcaminos, Juan Botella, ha disseccionat les xifres de l’enquesta, en la qual destaca que el 76,10 % dels inscrits a la marató i el 69,98 % de la mitja tenen intenció de córrer la prova. “El nostre objectiu és veure córrer tots els que tenen dorsal ara mateix i ens confirmen que volen participar en 2021. I qui no vulga o no puga participar enguany, podrà recuperar l’import de la seua inscripció”, va afirmar. Esta opció d’elecció s’habilitarà a partir del 7 de juny i per un temps limitat.
Es va anunciar que hi haurà una llista d’espera per a donar cabuda als corredors que tenen una inscripció preferent, els quals, si hi haguera baixes, serien els primers a aconseguir un dorsal. “Continuarem cuidant el corredor com sempre: atenent el seu desig i deixant-lo triar si vol córrer o recuperar els diners”, va afegir. Continuaran sense obrir-se inscripcions al públic general, fins que l’organització dimensione les necessitats de la cita.
En eixe sentit, el 74,98 % dels enquestats en els 42K i el 70,30 % en els 21K han dit que no participarien si fora obligatori un test PCR a càrrec del corredor 72 hores abans de les proves, unes xifres que es rebaixen lleument (64,14 en marató i 61,69 en mitja) si parlem d’una prova d’antígens. Hi ha divisió d’opinions sobre que siga requisit necessari estar vacunat per a córrer, amb un suport del 49,50 % i un 52,52 % en marató i mitja marató, respectivament. “Treballarem amb Sanitat i les autoritats per a establir les mesures sanitàries necessàries per a albergar la prova segura. La carrera s’adaptarà a les circumstàncies que marca la situació al desembre, però continuarà sent una gran carrera amb marques importants i, sobretot, amb l’alé popular que ens va faltar en 2020”.
Segons la percepció de la majoria dels corredors, les carreres populars no són esdeveniments de risc. El 59,4 % creuen que són segures si es prenen les mesures de seguretat necessàries i el 28,40 % que ho seran a la tardor per l’avanç de la vacunació. Només un 12,26 % dels enquestats consideren que no ho són malgrat la vacuna. Per al director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, “cal que hi haja participants i espectadors en els esdeveniments esportius per a tornar a la normalitat en l’esport i que els esdeveniments continuen tenint patrocinadors per a ser rendibles i, com és el cas d’estes dos carreres, suposar una font d’ingressos per a la ciutat”.
Igualment, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, va insistir en la necessitat de celebrar esdeveniments i en el fet que València ha demostrat ser una destinació segura: “La nostra intenció és poder celebrar la Mitja i la Marató enguany i que siga popular, on puguen córrer totes les persones que vulguen. Eixa és la nostra intenció, però el que hem de tindre clar, com s’ha fet fins ara, és que tot dependrà de la situació epidemiològica i això sempre serà la prioritat. La gestió sanitària realitzada i la responsabilitat de tots els valencians i valencianes, ha fet que la Comunitat siga la regió amb la incidència més baixa no només d’Espanya, també d’Europa. S’ha fet un esforç enorme que no es pot llançar per la borda. La vacunació va a bon ritme, queden mesos per a la celebració d’estes dos proves, tot sembla indicar que estarem en condicions òptimes de fer-les, però serà, com dic, la situació epidemiològica la marque la realització o no. València és la ciutat del running, sempre apostarem per la nostra Marató”.
Àmplia mostra de corredors
Un total de 13 609 corredors de les dos proves han respost a l’enquesta que l’organització va enviar durant el mes d’abril i maig –del 22 d’abril al 2 de maig en el cas del 42K i del 12 al 16 de maig en el 21K– als inscrits preguntant-los sobre les seues intencions per a participar en 2021, les condicions en les quals els agradaria fer-ho i les seues percepcions en este any de pandèmia. En concret, han donat la seua opinió 5090 participants de la mitja marató i 8589 de la marató.
Notícies relacionades
- VCRunning▼
- Mitja Marató▼
- Marató▼
- Valenciano▼
Tickets. Inscripciones:
Tickets - InscripcionesGestiona tu inscripción:
AutoservicioNewsletter:
ir a formularioFormulario de contacto:
ir a formulario